Галатасарай елиминира Шалке и се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, след успех с 3:2 на реванша на "Фелтинс Арена". Така "Чим Бом" продължава напред в турнира след общ резултат 4:3 от двата мача.

Домакините малко изненадващо откриха резултата, с оглед на натиска на гостите, след като Нойщедтер реализира след 18 минути игра. До края на полувремето обаче Галатасарай осъществи обрат с голове на Алтънтоп и Бурак.

В средата на второто полувреме Шалке изравни , след като Мишел Бастош бе точен. При това положение домакините натиснаха, но направиха редица пропуски.

В 95-ата минута Булут оформи крайното 2:3 за Галатасарай, за да донесе пълния успех за Галатасарай.



Срещата започна доста по-активно за гостуващия отбор, който натисна домакините.

Maлко противно на очакванията обаче Шалке стигна до попадение, с което откри резултата в 18-ата минута.

Фарфан центрира от корнер, а капитанът на домакините Бенедикт Хьоведес игра с глава. Топката обаче рикошира в тялото на противник. След това Муслера се опита да улови кълбото, но го изпусна и падна на земята. То обаче попадна в Роман Нойщедтер, който от няколко метра промуши топката между няколко играчи на гостите и реализира.

Гостуващият отбор обаче изравни резултата, след като в 37-ата минута Алтънтоп вкара фантастичен гол с удар от около 30 метра, с който препарира Тимо Хилдебранд.

Четири минути по-късно Галатасарай стигна и до пълен обрат. Бурак Йълмъз се възползва от грешка на Бенедикт Хьоведес, измъкна се от него и от близка дистанция реализира за 2:1. Това бе и осмото попадение на Бурак в Шампионската лига.

Второто полувреме обаче бе коренно различно и домакините натиснаха здраво своя опонент в търсенето на обрат.

Пуки, Бастош и Дракслер отправиха опасни удари към противниковата врата в първите минути на полувремето, а Марко Хьогер нацели гредата след удар от дъгата в 63-ата минута                .

След удара му обаче се получи разбъркване в наказателното поле на Галатасарай и в крайна сметка Бастош с удар от близка дистанция реализира и изравни резултата. Секунди след това Снайдер бе на път да изведе гостите напред в резултата, но ударът му облиза гредата.

В последния момент гостите попариха противника. В 95-ата минута Булут реализира за 2:3 и оформи крайния резултат. Той бе намерен от Муслера зад защитата и матира без проблеми Хилдебранд. за да оформи крайния резултат.

ШАЛКЕ - ГАЛАТАСАРАЙ 2:3

1:0 Нойщедтер 18'
1:1 Алтънтоп 37'
1:2 Бурак 42'
2:2 Бастош 63'
2:3 Булут 90+5'

Шалке: Хилдебранд, Хьоведес - к, Учида, Матип, Колашинац, Бастос, Хьогер, Дракслер, Нойщедтер (45 - Фукс), Фарфан, Пуки.

Галатасарай: Муслера, Нункеу, Семих Кая (79 - Зан), Ебуе, Хамит Алтинтоп, Селчук Инан - к, Фелипе Мело, Риера, Снайдер (70 - Амрабат), Дрогба, Бурак Йълмъз (86 - Булут)