Футболистите на Германия успяха да се вдигнат от прахта на полуфиналната загуба и спечелиха третото място за родината си. Така си тръгват с вдигната глава от Мондиал 2010.

 

„Победата бе важна за нашите привърженици в Германия, които ни подкрепяха докрай. За щастие бихме въпреки огромното разочарование от полуфинала – дори показахме характер и обърнахме мача”, заяви Бастиян Швайнщайгер.

 

„Горд съм да играя с този отбор. Трябва да гледаме в бъдещето, защото можем да постигнем още много”,  обобщи той като един от лидерите на тима.

 

Временният капитан на тима Филип Лам също използва думата гордост и благодари на германците по света за голямата подкрепа.

 

Новоизбраният президент на Германия Кристиян Вулф от Християндемократическия съюз на канцлерката Ангела Меркел също засвидетелства държавното уважение към националния отбор.

 

„Няма какво повече да се желае от този мач – пет гола и германска победа. Германският отбор спечели много симпатии по света на този Мондиал”, каза той.

 

Настроението обобщи президентът на Германския футболен съюз.

 

„Нямаме напоследък титли, но можем да ги спечелим. Имаме отлична игрова култура и сме на правилния път. За да продължим, се нуждаем от треньор. Йоахим Льов”, категоричен е д-р Тео Цванцигер.