Родните състезатели тепърва ще разкрият своя потенциал, след като през 2012 година националният отбор е изцяло подновен. Това заяви пред Bulgaria ON AIR Евгения Раданова, която е главен организатор на световното първенство за юноши и девойки по шорттрек.

България ще участва е петима състезатели – Картин Маноилова, Марина Луканова, Мария Гъркова при жените и Клаудио Насри и Димитър Георгиев при мъжете. Всички те са и ядрото на мъжкия и женския представителен тим на страната ни.

Първенството на планетата за юноши и девойки е от 29 до 31 януари и ще се проведе в Зимния дворец в София. "Очаквам това да бъде празник на всички любители на този динамичен и атрактивен спорт, какъвто е шорттрекът. Ще участваме с пет състезатели – три момичета и две момчета. Надявам се, че хората, които през годините ме питаха кога ще има състезание, да се чувстват добре дошли. Входът ще е свободен за всички", каза Раданова.

Първото предизвикателство пред родните състезатели през 2016 година предстои идната седмица. От 22 до 24 януари те ще състезават честта на страната ни на Европейското първенство в Сочи, Русия.

Цялото интервю с Евгения Раданова можете да гледате в предаването "Резултат" в събота от 20:00 часа по Bulgaria ON AIR.