Българинът Радослав Янков спечели паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Банско.

Носителят на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини от миналия сезон Янков надделя на финала над швейцареца Кевин Галмарини, който, в опита си да настигне откъсващия се българин, рискува максимално в последните врати и падна малко преди финалната линия и не завърши.

На трето място завърши Бенямин Карл от Австрия.

С първата си победа за сезона Янков излезе начело в генералното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини с 2720 точки, следван от Карл с 2640 точки и Галмарини с 2616 точки.

Той поведе и в подреждането в дисциплината паралелен гигантски слалом с 2400 точки, пред Галмарини с 2090 точки и Карл с 1960 точки.

Следващият старт е в неделя в Банско също в паралелния гигантски слалом.

В надпреварата при жените триумфира Партиция Кумер (Швейцария), пред Юлия Дуймовиц (Австрия) и Ладина Джени (Швейцария).

Лидерка за Световната купа с 3060 точки е Естер Ледецка (Чехия), която не участва днес в Банско, следвана от Ина Мешик (Австрия) с 2460 точки и Кумер с 1880 точки.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">home soil win for <a href="https://twitter.com/hashtag/RadoslavYankov?src=hash">#RadoslavYankov</a> in 1st pgs <a href="https://twitter.com/hashtag/snowboardworldcup?src=hash">#snowboardworldcup</a> Bansko ahead of <a href="https://twitter.com/hashtag/nevingalmarini?src=hash">#nevingalmarini</a> &amp; <a href="https://twitter.com/hashtag/benjaminkarl?src=hash">#benjaminkarl</a> <a href="https://t.co/RrkFDMgWbJ">pic.twitter.com/RrkFDMgWbJ</a></p>&mdash; fissnowboard (@fissnowboard) <a href="https://twitter.com/fissnowboard/status/827497522478342144">3 февруари 2017 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>