Ник Шмалц вкара единствения гол при дузпите за изненадващата победа на Аризона Койотс с 3:2 като гост над водача в Източната конференция на Националната хокейна лига Бъфало Сейбърс.

"Койотите" стигнаха до седмия си успех за сезона, след като наваксаха пасив от два гола. Джак Айхел и Джеф Скинър дадоха преднина на домакините от 2:0 преди да са изминали и 12 минути от началото на мача, но малко преди първата почивка Конър Гарланд намали.

В края на втория период Карл Сьодерберг изравни за 2:2, а до в третата третина и продълженията нов гол не падна.
При дузпите домакините направиха три пропуска, а за гостите точен бе единствено Шмалц.

Вратарят Дрейси Кюмпер бе с основна заслуга за победата на Аризона, отразявайки 24 удара към вратата си, а доста повече работа имаше колегата му на вратата на Бъфало Картър Хътън, който спаси 42 изстрела.

За Аризона победата е шеста в последните седем мача и с нея тимът излезе на трето място в Тихоокеанската дивизия.

В другия мач от тази нощ Ванкувър Канъкс постигна разгромна победа със 7:2 над Флорида и по този начин сложи край на серията на гостите от 8 мача с поне една спечелена точка.

Канадците вкараха пет гола срещу само един за Флорида в първите 20 минути на мача и така предопределиха изхода на срещата.

Джей Ти Милър вкара два гола за Ванкувър, а по един добавиха Брендън Сътър, Тим Шалер, Джейк Виртанен, Джош Лейво и Брок Бьозер. За Флорида се разписаха Брайън Бойл в първата и Майк Хофман във втората третина. С победата Ванкувър събра 15 точки, докато Флорида остава с 14.