Водачът в Източната конференция на Националната хокейна лига Вашингтон Кепитълс постигна 14-ата си победа от началото на сезона, след като се наложи с 2:1 след дузпи при визитата си на Филаделфия Флайърс. Най-добър за столичани бе вратарят Брейдън Холтби, който отрази 30 шайби към мрежата, а точен за гостите в началото на мача бе Брендън Липсич.

Филаделфия изравни в седмата минута на третия период чрез капитана си Клод Жиру, а до края на редовното време и в продълженията гол не падна. При дузпите Жиру отново вкара за "летящите", но попадението му се оказа недостатъчно, тъй като Ти Джей Оши и Евгени Кузнецов се разписаха за гостите.

С победата Вашингтон събра 32 точки от 20 мача и води в дивизия Метрополитън. Пак там Филаделфия е на трето място с 23 точки от 18 мача. Ню Йорк Айлендърс постигна 13-и пореден мач с поне една спечелена точка, след като се наложи с 5:4 при домакинството си на Торонто Мейпъл Лийфс.

Матю Барзал и Антони Бювилие дадоха аванс от 2:0 гола на "островитяните" след първата третина, но до средата на втората Торонто изравни с попадения на Каспери Капанен и Уилям Ниландер. С нов гол на Бювилие домакините си върнаха аванса в резултата в края на втория период, а попадения на Дерик Брасар и Кейси Сизикас доведоха резултата до 5:2 по-малко от 2:30 минути преди края.

Торонто се хвърли на отчаян щурм и бе съвсем близо до сензационно изравняване, но гостите стигнаха само до още две почетни попадения, дело на Джъстин Хол и Джон Таварес. В класирането Ню Йорк Айлендърс заема второ място в дивизия Метрополитън с 27 точки от 17 мача, докато Торонто е в зоната на "уайлд карда" с 22 точки от 20 мача.

На Запад Чикаго Блекхоукс постигна зрелищен успех с 5:3 при гостуването си на Лас Вегас Голдън Найтс. "Златните рицари" започнаха отлично мача и вкараха два гола още до седмата минута чрез Уилям Кериър и Уилям Карлсон, но това само ядоса "черните ястреби", които отговориха с 5 безответни попадения, дело на Патрик Кейн, Калвин де Хаан, Ерик Густафсон, Кърби Дач и Дилан Стром.

Минута пред края на двубоя Нейт Шмид вкара трети гол за Лас Вегас, с който оформи крайния резултат. В другите два мача от тази нощ Отава победи при гостуването си на Ню Джърси с 4:2 след хеттрик на Жан-Габриел Паго, а с два гола на ветерана Джо Павелски Далас победи с 3:1 Калгари като гост.