Френският скиор Алекси Пинтуро призна, че му е било доста трудно да приеме, че остава на второ място в генералното класиране на Световната купа по ски-алпийски дисциплини през този сезон, след като последните състезания от кампанията бяха отменени заради пандемията от COVID-19.

Пинтуро бе в битка с норвежците Александър Омод Килде и Хенрик Кристоферсен за Големия кристален глобус, като в крайна сметка Килде излезе печеливш от необичайната ситуация и спечели най-ценния трофей в алпийските ски.

“Бях доста разстроен, беше много странно, много стартове бяха отменени, особено технически. Имах чувството, че имам недовършена работа. Но като се има предвид какво се случи след това с коронавируса, ми беше по-лесно да го приема”, сподели Пинтуро, който в един етап от сезона бе начело в генералното класиране.

“Ранното прекратяване на сезона бе тежък удар. На всичкото отгоре, сега сме вкъщи и не правим нищо. Опитвам се да се занимавам с нещо, но в крайна сметка сме затворени между четири стени, така че е трудно да намериш мотивация”, коментира Пинтуро, който се е изолирал със семейството си в петзвездния хотел на баща му в Куршевел. “Може да се каже, че това е позлатен затвор. Отдавна не съм имам толкова време за близките си”, допълни той. /БГНЕС