Швейцарецът Беат Фойц записа втора победа в рамките на 48 часа в спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете в австрийския курорт Китцбюел.

Както и в петък, така и днес 33-годишният Фойц успя да се справи най-добре с легендарна писта "Щрайф" и финишира за 1 минута и 55.29 секунди. За Фойц това бе 15-а победа в кариерата и втора за сезона.

Французинът Йоан Кларе, който в петък остана в подножието на подиума, днес успя да се качи на почетната стълбичка. 40-годишният Кларе, който никога в кариерата си не е печелил състезание от Световната купа, изостана с едва 17 стотни от секундата от Фойц. За него това е първи подиум от 1 февруари миналата година, когато завърши на трето място в спускането в Гармиш, и общо осми в кариерата, като седем от тях са в спускането.

На трето място финишира австриецът Матиас Майер на 0.38 секунди зад Фойц. За двукратния олимпийски шампион това е втори подиум за уикенда след второто място в петък.

В класирането за Световната купа води французинът Алекси Пентюро със 778 точки, следван от пропускащия остатъка от сезона заради контузия Александър Оомод Килде от Норвегия с 560 точки и швейцареца Марко Одермат с 527 точки.

С втората си поредна победа Фойц поведе в подреждането за Малката световна купа в спускането с 326 точки. Втори е Матиас Майер с 298 точки, а Кларе излезе на трета позиция с 217 точки.

Класиране в спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Китцбюел, Австрия:

1. Беат Фойц (Швейция) - 1:55.29 минути
2. Йоан Кларе (Франция) - 1:55.46 минути
3. Матиас Майер (Австрия) - 1:55.67 минути
4. Кристоф Инерхофер (Италия) - 1:56.15 минути
5. Ромед Бауман (Германия) - 1:56.26 минути