Българката Мина Здравкова попадна в класация за най-сексапилните участнички на световното по фигурно пързаляне в Стокхолм (Швеция), което е и олимпийска квалификация, пише Монитор.

22-годишната хубавица ни представя при танцовите двойки заедно с натурализирания американец Кристофър Дейвис. Мина, която е дъщеря на футболния треньор Ради Здравков и тренира от 3-годишна, се запознава с Кристофър през 2015 г., докато се готви в Чикаго.

Здравкова и Дейвис дебютираха на световното днес, но останаха последни, 31-и в кратката програма. Благодарение на широката усмивка и перфектната си визия обаче Здравкова влезе в подреждането на Championat.com, където преобладават руските фигуристки.

Участничката ни при жените Александра Фейгин пък има шанс да спечели виза за Игрите в Пекин 2022. След кратката програма в Стокхолм тя бе 17-а, а волната е довечера.

Анастасия Мишина и Александър Галямов от Русия грабнаха титлата при спортните двойки още при дебюта си на шампионат на планетата. Руският дует, който беше трети след кратката програма, изпълни перфектна волна.