Организаторите на зимната олимпиада в Пекин догодина определиха правилата, които ще важат за спортистите следващия февруари, когато ще се проведат игрите.

Тези от тях, които не са преминали през пълния цикъл на ваксинация, задължително ще трябва да изкарат 21-дневна карантина в хотелската си стая.

Това е сериозен удар по спортистите, защото тази карантина означава, че непосредствено преди игрите, те няма да могат да тренират в продължение на три седмици. Организаторите са категорични, че карантината ще се прекарва само и единствено в стаята, без никакъв контакт с други лица.

Освен това, след изтичането на тази карантина, те ще бъдат тествани ежедневно по време на престоя си в Олимпийското село.

Атлетите с ваксини ще избегнат карантината, като ще влизат без проблем в Китай, но движението им из Пекин ще бъде силно ограничено.

Подобно на игрите в Токио от това лято, всички спортисти ще се движат само между залите и хотелските си стаи, като няма да могат да напускат балона, който ще бъде създаден специално за тях.

На този етап се обмисля да има публика на игрите, но билети ще се продават само на постоянни жители на Китай.