Руската хокейна суперзвезда в НХЛ Александър Овечкин продължава да твори история, след като тази нощ вкара два гола при победата на Уошингтън над Уинипег с 4:1. 

Така той изпревари легендата Горди Хоу и излезе втори по попадения за всички времена с 802. Пред него остава единствено Уейн Грецки, който има 894, но постижението му изглежда сериозно застрашено. 

„Когато влизаш в лигата дори не си и помисляш, че нещо подобно може да се случи, че можеш да изпревариш Горди Хоу или Уейн Грецки. Това, което става сега е някакво чудо“ заяви развълнуваният Овечкин. 

Руснакът първо вкара в първата третина, а след това отбеляза на празна врата в края на мача. Двубоят бе прекъснат, а синът на Горди Хоу – Марк, изказа специално поздравление за Овечкин по джъмботрона. 

Нападателят стигна границата от 800 гола в 1305 мача. Грецки се нуждаеше от 1116, а Хоу 1748. Овечкин е вкарал поне по 24 гола във всеки един от своите сезони и е един от тримата с най-малко 20 попадения в поне 18 поредни кампании. Дотук през кампанията той намери целта вече 22 пъти. 

С победата Кепиталс подобриха актива си до 42 точки, но остават 7-и в Източната конференция и 5-и в много оспорваната дивизия „Метрополитан“.