Най-добрият български сноубордист Радослав Янков заминава в сряда за Полша за следващото си участие в стартовете от Световната купа.

"Добрите резултати, разбира се, че ми дават увереност. Смятам, че мога да продължа още няколко години да се състезавам и ще опитам да поддържам подобно високо ниво", коментира Янков, който бе отличен с приз "Сребърен сокол" за проявени характер и мъжество след силното си представяне на Световната купа по сноуборд в Пампорово, а треньорът му Георги Атанасов получи наградата за номер 1 за месец януари в традиционната анкета на спортните редакции в България.

"Благодаря за признанието и оценения труд. Световната купа в Пампорово наистина беше много емоционална. Благодаря и за оценката за моя треньор, тъй като един спортист не е сам, а има екип зад гърба си, който се бори заедно с него за постигането на резултатите. Казах, че съм щастлив човек, защото знам през какво преминах в последните години".

"Доста време имах проблеми с кръста, които не отминаваха. В нашия спорт това е най-уязвимото място и се наложи операция. Затова преоценявам всичко, което ми се случва в момента. Наистина съм щастлив човек. Когато стане родител, допълнително се осмисля живота на един човек", заяви 34-годишният чепеларец Янков.

Треньорът Георги Атанасов се присъедини към мнението, че Световната купа в Пампорово е била специално събитие. "Винаги съм казвал, че работим не за награди, а за емоцията, която преживяваме. Беше наистина страхотно състезание и емоция. Надявам се да продължаваме да радваме хората", смята Атанасов.