Радослав Янков единствен от българите преодоля квалификациите в паралелния гигантски слалом от Световна купа по сноуборд в Рогла (Словения).
Най-добрият български състезател се нареди четвърти в пресявките в общо време 1:03.24 минута. Той беше с 11 стотни по-бавен от лидера и представител на домакините Тим Мастнак (1:03.13).
Янков беше седми по синьото трасе с 31.72 секунди и седми по червеното с 31.52. На осминафиналите той ще кара в първа серия срещу Ким Санкюм (Република Корея).
Преди седмица Янков се класира трети във втория старт от Световната купа пред родна публика в Банско.
Останалите четирима българи не успяха да преминат пресявките. Тервел Замфиров е 23-и с 1:03.91 минута, Александър Кръшняк е 36-и, Кристиан Георгиев - 39-и, а Петър Гергьовски - 42-и.
При жените квалификациите спечели Цубаки Мики (Япония) с 1:05.78 минута, а българката Малена Замфирова остана 25-а с 1:10.06.
Финалите на състезанието започват в 14:00 часа българско време.







Българи на съд в Париж за вандализъм срещу мемориал на Холокоста
Тръмп оцени високо срещата си със Си Цзинпин
Започна строителството на нов завод за артилерийски боеприпаси в Полша
Слънчево ще е днес, температурите ще са до 22°
Доналд Тръмп и Си Цзинпин разговаряха 1 час и 40 минути, не казаха за какво
Следващият Mercedes S-Class няма да се нуждае от шофьор
MAN България подкрепя BOSCH PRO TOUR 2025 със съвместна демонстрация в София
България е сред страните, в които е най-трудно да се научиш да шофираш
Audi A8 е изправено пред несигурно бъдеще
Легенда начерта „пътя до пенсия“ пред непобедения Терънс Кроуфорд
За пари? Бащата на Аспинал призна защо иска да види Том в големия бокс
САЩ спечели отборната титла на световното първенство до 23 г. в Нови Сад
От турнири като „Рамус къп“ тръгва пътят на състезателите ни към големия спорт
Съвременни неоперативни терапии при дискова херния
Микроинсултът не е дребен инцидент – защо спешната реакция определя съдбата на мозъка?
Как да изберем зимна шапка? Стилово ръководство
Защо топлият душ намалява напрежението?
Коментари
Напиши коментарНапиши коментар