Владимир Илиев спечели 22-о място в спринта на 10 километра за мъже от световната купа по биатлон за мъже в Гран Борнан.

Българинът свали 9/10 мишени и след добро бягане намери място в преследването на 12.5 километра, което ще бъде проведено в петък следобед. Илиев допусна грешка на първа стрелба, на излизане от която бе 45-и и с над половин минута пасив от лидера Емилиан Жаклен. Българинът обаче коригира пропуска и свали всички мишени при втория опит, докато французинът пропусна две и в крайна сметка зае 20-о място в Гран Борнан.

Той бе с 5.2 секунди по-бърз от най-добре представилия се българин. Бенедикт Дол спечели старта в Гран Борнан с време 23:22.1 минути, с което записа първата си победа за световната купа и първа за Германия за сезона при изминали три спринта. Всички биатлонисти в топ 3 завършиха без грешки, като втори на 9.4 секунди остана норвежецът Тарей Бьо, а трети с 11.3 пасив се класира Кентен Фийо Майе.

Норвегия продължава да заема първите две места в общото класиране за световната купа. Йоханес Тингес Бьо е лидер с 254 точки, Тарей Бьо е втори с 222, а французинът Симон Дестио заема трето място с 209. Антон Синапов завърши 73-и с две грешки и време 2:40.0, с което остана извън състава за петъчното преследване и съботния масов старт.