Швейцарката Лара Гут-Бехрами продължи с изключителното си представяне в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в последните седмици, след като записа четвърта поредна победа в супергигантския слалом. 29-годишната Гут триумфира и във втория старт в Гармиш-Партенкирхен, Германия, след като стори това и в събота.

Носителката на големия кристален глобус за 2016 година отново демонстрира добра скорост, за да запише време от 1 минута 17.37 секунди и да остави на 28 стотни зад себе си втората Петра Влъхова от Словакия. На почетната стълбичка се качи и австрийката Тамара Типлер (+0.74 секунди). Само още една скиорка успя да се доближи на по-малко от секунда от победителката – Кайса Викхоф Ли, която остана на 88 стотни.

По този начин Лара Гут записа четвърти пореден успех в Супер-Г в рамките на по-малко от месец и води убедително в дисциплината с 445 точки, 195 повече от втората Корине Зутер от Швейцария, която днес завърши пета. До края на сезона в Световната купа остават още два старта в тази дисциплина, така че Гут на практика вече спечели третия си малък кристален глобус в Супер-Г, ако не стане чудо. В генералното класиране Гут (947) точки е втора, като намали преднината на водачката Петра Влъхова (989) на 52 точки.

За Лара Гут това бе юбилеен 30-ти успех в Световната купа, като тя е на само една победа от влизане в топ 10 на вечната ранглиста при жените. С 16-та си победа в своята коронната дисциплина Гут също така влезе в топ 3 за всички времена в Супер-Г, изравнявайки постижението на германката Катя Зайцингер. Пред нея са единствено Ренате Гьочл (17) и Линдзи Вон (28).

За жените това бе последният старт преди началото на Световното първенство в Кортина д’Ампецо, Италия, което ще се проведе в периода 9-21 февруари. Световната купа се подновява с три старта във Вал ди Фасса, Италия на 26-28 февруари – два в спускането и един в Супер-Г. /БГНЕС