Безгрешната Петра Влъхова записа втори пореден успех в прекия дуел с Микаела Шифрин и триумфира и в слалома във финландския зимен център Леви. 

Словашката суперзвезда вече има 13 победи в най-техничната дисциплина, след като беше най-бърза в първия манш, а във втория финишира с цели 0.47 секунди аванс пред американската си съперница. Тя я задмина и по победи конкретно в Леви, който се превърща в най-успешната ѝ дестинация от Световната купа - победа в слалома през 2017-а, дубъл през 2020-а и дубъл сега.

Шифрин, както и във вчерашния старт, направи грешка в горната част на пистата във второто си спускане, което не ѝ попречи да измести за момент от лидерската позиция Лена Дюр с 0.31 секунди. Германката е сензацията на уикенда с две трети места, а за Шифрин може би грешката се оказа фатална в сблъсъка с Влъхова, която отвя времето ѝ при втория си преход на трасето.

Уенди Холдънър, Мишел Гизин, Мартина Дубовска, Ана Буцик, Катарина Лийнсбергер, Катарина Трупе и Катарина Хубер допълниха топ 10.