С отлично спускане във втория манш на слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кранска гора (Словения) носителката на големия кристален глобус Петра Влъхова записа пета победа в шест старта в дисциплината от началото на сезона.

Словачката бе втора след първото минаване, но във второто не изпита затруднения и заличи пасива си от 0.08 сек спрямо водачката Уенди Холденер (Швейцария), която отново се размина с първата си победа. Все пак швейцарката завърши втора, а тройката бе запълнена от шведката Ана Свен-Ларсон, която остана на 1.06 сек зад Влъхова.

С петата си победа словачката се доближава изключително много до малкия глобус, тъй като преднината ѝ спрямо втората в подреждането Микаела Шифрин е цели 240 точки при оставащи три старта до края на сезона. Американката допусна нетипична за нея грешка и не успя да завърши състезанието. Трета в дисциплината на 19 точки зад Шифрин е Холденер.

В генералното подреждане за Световната купа лидер с 886 точки остава Шифрин, втора с 831 т. е действащата носителка на големия глобус Влъхова, а трета с 657 е София Годжа. Италианската специалистка в скоростните дисциплини очаквано не стартира в днешния слалом.

Програмата на Световната купа при дамите продължава във вторник с нощния слалом в Шладминг (Австрия(, който оригинално трябваше да се проведе във Флахау, но мерките срещу COVID-19 в Залцбург направиха това невъзможно.