Най-добрият български състезател Алберт Попов завърши 12-ти позиция в слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини във Венген. Победител стана норвежецът Лукас Бротен, който бе 29-и след първото спускане и след много грешки на съперниците си стигна до втора победа в кариерата си.

От тези неточности се възползва и Алберт, който се изкачи с 13 места спрямо класирането си в първия манш. Така българинът добави 22 точки към актива си и вече има 61 т. от началото на сезона. Това му отрежда 18-а позиция в класиране в дисциплината слалом и 72-а в общото подреждане.

На подиума се качиха представителят на домакините Даниел Юл, който остана на 0.22 сек зад норвежеца и олимпийският шампион от Ванкувър 2010 Джулиана Рацоли (Италия), който бе с 0.29 сек по-бавен от победителя. Лидерът след първия манш Хенрик Кристоферсен (Норвегия) допусна фатална грешка няколко врати преди финала и не завърши.

С днешната си победа, която е първа за него в слалома и общо втора в кариерата, Бротен се изкачи до третото място в класирането за малкия кристален глобус с актив от 155 точки. Втори със 162 е Юл, а лидер със 180 остава световният шампион Себастиан Фос-Солевог, който днес финишира на шеста позиция.

В генералното подреждане начело с 1075 точки остава Марко Одермат (Швейцария), втори с 685 е Александър Аамод Килде (Норвегия), а тройката с 592 се затваря от Матиас Майер (Австрия), като и тримата не участваха днес. Бротен е 11-и с 253 точки.

Програмата на Световната купа при мъжете продължава идната седмица със стартовете в Китцбюел, Австрия, където ще се проведат две спускания по „Щрайф“ в петък и събота и един слалом в неделя.