След като преди седмица в Алтенмарк София Годжа регистрира първото си отпадане в спускане за Световната купа през сезона, днес пред родна публика в Кортина д'Ампецо тя напомни за себе си и записа шеста победа и четвърта в дисциплината.

Италианката стигна до успеха, въпреки че допусна две сериозни неточности по скъсената заради силния вятър „Олимпия дела Тофане“. При една от грешките си в края на първия сектор тя дори трябваше да дръпне ръчната спирачка, но с агресивното си каране заличи пасива си.

Така тя триумфира с време от само 1:06.98, като бе с точно 0.20 секунди по-бърза от австрийката Рамона Зийбенхофер, за която това е втори пореден подиум в дисциплината след третото място преди седмица.

Трета на подиума се качи олимпийската шампионка в супергигантския слалом от Пьончан 2018 Естер Ледецка (Чехия), която отново се ориентира перфектно в сложните заради силния вятър условия.

С четвъртата си победа от пет спускания Годжа е начело в класирането за малкия глобус с 400 точки и преднина от 136 спрямо втората Зийбенхофер. Трета е американката Брийзи Джонсън, която има актив от 240 пункта, но не стартира днес след падането си в тренировките в Алтенмарк миналата седмица.

В генералното класиране за Световната купа начело с 966 точки остава Микаела Шифрин (САЩ), втора с 929 е Петра Влъхова (Словакия) като и двете пропускат стартовете в Кортина. Трета в подреждането е Годжа, която има 769 пункта.