Хенрик Кристоферсен спечели втора поредна победа в гигантския слалом в Кранска гора този уикенд от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Норвежецът дублира успеха си от вчера на пистата в словенския курорт.

Принца на викингите бе трети след първия манш, но със силно второ спускане и общо време 2:18.13 минути завоюва петата си победа за сезона и 28-а в кариерата. Втори завърши австриецът Щефан Бренщайнер на 0.23 секунди след победителя.

Водачът в генералното класиране Марко Одермат водеше след първия манш и вървеше уверено към победата във втория, но грешка в долната част на трасето го остави трети в крайното подреждане. Швейцарецът вече си гарантира Малкия кристален глобус в гигантския слалом един старт преди края на сезона.

Одермат на практика си осигури и Световната купа, като вече има 329 точки аванс пред втория Александър Омод Килде преди последните четири старта за сезона другия уикенд в Куршевел.

В генералното класиране за Големия кристален глобус начело е Одермат с 1379 точки. Втори с 1050 точки е Килде, който не стартира в Кранска гора. След двете си победи в Словения трети излезе Кристоферсен с 874 точки.

В подреждането за Малкия кристален глобус в дисциплината гигантски слалом един старт преди края на сезона Одермат е недостижим на върха с 620 точки, пред Кристоферсен с 453 и австриеца Мануел Фелер с 326 точки.