Хеннрик Кристоферсен спечели слалома във Венген (Швейцария) за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Норвежецът направи отлично каране във втория манш, в който той изпревари представителя на домакините Лоик Меяр, за да спечели втората си победа за сезона. Меяр имаше аванс от 0.45 секунди след първото спускане по-рано днес, но допусна няколко неточности във второто, които му костваха победата пред родна публика.

На финала разликата между първите двама бе 0.20 секунди, а третият – Лукас Братен (Норвегия) завърши на 0.49 от своя сънародник. Така Принца на викингите оформи пълния триумф на Норвегия във Венген, след като в петък и събота Александър Омод Килде спечели супергигантския слалом и спускането.

Най-добрият български алпиец Алберт Попов допусна грешка в първия манш, която го остави с пасив от 11.74 секунди от лидера, което не му остави никакви шансове за класиране за второто спускане. Другият роден състазател Камен Златков отпадна в първия манш.

Със своя втори успех в слаломите през сезона Кристоферсен излезе начело в класирането в дисциплината, в което с 320 точки той води с 10 на Бротен. Трети с пасив от 79 е австриецът Мануел Фелер, който днес отпадна още в първия манш и не взе точки.

В генералното класиране за Световната купа лидер с 1186 точки е швейцарецът Марко Одермат, втори с 846 е Килде, а тройката с 665 затваря днешният победител Кристоферсен. И Одермат, и Килде не участваха в днешния слалом.