Корнелия Хютер спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в норвежкия курорт Квитфил. За 30-годишната австрийка това е първа победа през сезона и обща четвърта в кариерата й, като тя бе постигата по драматичен начин.

Хютер финишира с време от 1:26,83 минути, което бе с едва една стотна от секундата по-добро от това на втората Елена Куртони (Италия). На трето място се нареди Лара Гут-Бехрами (Швейцария) с 0,12 секунди изоставане. Лидерката за Световната купа Микаела Шифрин (САЩ) остана четвърта на 0,16 секунди от времето на победителката.

В класирането за малкия кристален глобус в дисциплината първа е Куртони с 310 точки, следвана от Гут-Бехрами с 302 и Рагнхилд Мовинкел с 290. Норвежката остана на 14-о място и сдаде лидерската позиция. В общото подреждане за Световната купа начело е Шифрин с 1747 точки. На второ място с 986 точки е Гут-Бехрами. Трета с 975 точки е словачката Петра Влъхова.

До края на сезона остават осем старта. Това означава, че Шифрин, която има преднина от 761 точки, може да спечели Големия кристален глобус още след утрешното спускане в Квитфил.