Петра Влъхова спечели слалома за жени от Финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Солдеу, Андора. В своя старт номер 200 в състезания от Световната купа словачката стигна до втората си победа за сезона с общо време от двата манша от 1:51.38 минута.

Носителката на Световната купа за 2021 година бе лидер след първия манш, който спечели с резултат от 54.28 секунди, и във втория кара по-пестеливо, за да запази аванса си.

На второ място се нареди Леона Попович. Хърватката, която не се бе качвала на подиума в състезание от Световната купа, остана на 0.43 секунди от първата позиция. Попович бе втора след първия манш и въпреки сериозната грешка, която допусна в края на втория, запази рекордното си класиране.

Трета завърши американката Микаела Шифрин, която се размина с победа номер 88 в кариерата си. Американката остана на 0.86 секунди от Влъхова, като прогресира с едно място след първия манш.

Четвърта на повече от секунда и половина остана шведката Сара Хектор, а пета завърши Уенди Холденер от Швейцария. Шеста е германката Джесика Хилцингер, чието време във втория манш от 56.42 секунди бе най-добро.

Шифрин печели Малката световна купа в дисциплината слалом с 945 точки. Втора с 655 точки е Холденер, а Влъхова остава трета с 630 точки.

В общото класиране за Световната купа преди гигантския слалом в неделя, който е последният старт за сезона, Шифрин води с 2106 точки. Втора с 1167 точки е Лара Гут-Бехрами, а Влъхова е трета с 1125.