Ден след като триумфира в гигантския слалом, американката Микаела Шифрин спечели и слалома в австрийския зимен център Лиенц, валиден за Световната купа. Това бе впечатляващата 93-та победа на Шифрин за Световната купа. Американката завърши с общо време 1:48,75 минута, като беше най-бърза и в двата манша и финишира под аплодисментите на всичките си съпернички.

На второ място в слалома остана германката Лена Дюр, която направи отлично второ спускане и се предвижи от пета на втора позиция. Въпреки това Дюр завърши на цели 2,34 секунди зад Шифрин.

На трето място финишира швейцарката Мишел Гизин с общо време 1:51,20 минута. Челната петица се допълва още от шведката Ана Свен Ларсон и словачката Петра Влъхова. Американката Паула Молцан, която бе с втора време в първия манш, пропусна врата във втория и не финишира.

"Аз имам много ясна идея за начина, по който искам да карам ски. Не знам дали това е тайна или идва след много години работа и опити да намеря най-добрия път", каза 28-годишната Шифрин пред германската телевизия ARD.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води Микаела Шифрин с 900 точки, като тя увеличи аванса си пред италианката Федерика Бриньоне, която има 637 точки, а трета е словачката Петра Влъхова - с 572.
В дисциплината слалом отново води Шифрин с 430 точки, пред Влъхова с 325 и германката Лена Дюр с 270.

БТА