Слаб втори манш за Алберт Попов в Шамони, Франция. Българинът затъна в кишата на пистата и остана 26-и в слалома за Световната купа. Той раздели позицията си със Томаза Сала (Италия). Аби бе 12-и след първото спускане.

Даниел Юл постигна победа, след като бе едва 30-и след първото спускане и бе последният, който се класира за второто спускане. Швейцарецът обаче стартира първи в решителния втори манш и до края никой не успя да го изпревари.

Така Юл постави и рекорд в световната купа. Никой не бе печелил от 30-о място. До момента Лукас Бротен го бе правил, след като бе 29-и след първото спускане.

На 16 стотни след Юл остана сънародникът му Лоик Меяр. Трети на 18 стотни е представителят на домакините Клеман Ноел. Той бе водач след първото спускане с преднина от 1,93 секунди пред Юл.

В класирането за Световната купа водач е швейцарецът Марко Одермат с 1406 точки. Втори с 684 точки е французинът Сиприен Саразен, а трети с 609 точки е Мануел Фелер. Победителят в днешния старт Юл е на 15-а позиция с 285 точки.

Подреждането за Малкия кристален глобус в слалома е водено от Фелер с 490 точки. Втори с 326 точки е германецът Линус Щрасер, а Юл е трети с 285. Алберт Попов е на 19-о място с 93 точки.

Следващите стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете са идната седмица в Банско. На 10 февруари българският курорт ще приеме старт в гигантския слалом, а на 11 февруари е слаломът. /БГНЕС