Микаела Шифрин спечели слалома от финалите за Световната купа в австрийския зимен център Заалбах. Това бе седми успех за американката в дисциплината през сезона, както и нейна 60-а в кариерата й на слалом.

Шифрин даде общо време от 1:53.22 минута в двата манша. На втора позиция завърши Мина Фурст Холтман (Норвегия), която направи много силен втори манш и се предвижи от осмо място на втора позиция. Тя изостана на 53 стотни зад американката.

На подиума се качи и шведката Ана Свен Ларсон, който завърши трета. Тя водеше след първия манш, като имаше 11 стотни преднина пред Шифрин, но при второто си каране даде едва 17-о време.

Микаела Шифрин се осигури Малкия кристален глобус в слалома за рекорден осми път още миналата седмица. Сега тя увеличи аванса си на върха, като завърши с 830 точки. На второ място е германката Лена Дур с 508, а трета е словачката Петра Влъхова - с 505.

В генералното класирането за Световната купа води Лара Гут-Бехрани от Швейцария с 1654 точки, Шифрин е втора с 1409, а на трета позиция е италианката Федерика Бриньоне - с 1372.