Стефан Рогентен спечели първата победа в кариерата си, след като триумфира в последния супергигантски слалом за сезона, който се проведе в Заалбах (Австрия).

Швейцарците имаха пълна доминация в надпреварата и окупираха подиума. Лоик Меяр остана 2-ри, а третата позиция бе за Арно Боасе. За Боасе това е първо качване на почетната стълбичка в надпревара от световната купа.

Носителят на Световната купа Марко Одермат остана 5-ти и спечели Малкия кристален глобус в дисциплината. Преди това той вдигна и трофея в гигантския слалом.

В крайното класиране в супергигантския слалом Одермат завърши на първо място с 496 точки. Втори с 409 точки е Винсент Крихмайр (Австрия), а трети с 271 точки е друг австриец - Рафаел Хаазер (Австрия).

Преди спускането в неделя, с което ще се закрие сезон 2023/24 в Световната купа при мъжете, в генералното класиране води Одермат с 1974 точки. Той има непреодолимия аванс от 874 точки пред Меяр и 995 пред третия Мануел Фелер (Австрия).

Малкият кристален глобус в спускането обаче не е решен, тъй като Одермат има преднина от само 42 точки пред Сиприен Саразен (Франция).