Националите Калин Златков и Анина Цурбриген записаха две победи днес в слаломите на ФИС в Банско. Двамата спечелиха първо слалома за Държавно първенство за юноши и девойки, който е валиден и за финали за Балканската купа и премина при отлична организация от БФСки и домакините от „Юлен“ АД.

В него Златков изпревари с 1,47 сек Хю МакАдам (Австралия) и с 1,68 сек неговият сънародник Конър Легет. При жените Цурбриген завърши първа с 1,73 сек пред Луис Джаксън (Вбр) и с 4,23 сек пред Серен Ялдирим (Тур).

По-късно през деня се проведе и слалома валиден за първенство на Северна Македония. В него Калин Златков завърши първи на 0,88 сек пред Конър Легет (Австралия) и на 1,20 сек пред Фин-Йорген Тшан (Гер). Златков постигна и най-добрите си точки за сезона 20,73.

Цурбриген е първа на 0,81 сек пред Луис Джаксън и на 1,99 сек пред Серен Ялдирим. Участие в състезанията при мъжете взеха 59 алпийци от 19 нации, а при дамите 27 от 10 държави. Утре стартовете в Банско продължават с гигантския слалом от Държавното първенство в който ще участва и Алберт Попов.

Снимка: Bulgarian SKI Federation