Диего Коста практически не тренира заради проблеми с мускулната си контузия и хвърля всичко в мачовете.

Това разкри мениджърът на Челси Жозе Моуриньо след победата с 3:0 над Астън Вила. Испанецът започна като титуляр и остана до 81-та минута. През това време той успя да вкара поредния си гол, негов осми от началото на сезона и изработи друг.

"Той не прави почти нищо. Просто почива и се възстановява от  втвърдения мускул, който има всеки път, когато натрупа умора", разкри след мача Моуриньо.

"Надявам се след този мач да се прибере и да спи чак до утре сутринта. Той не може да бъде във върхова форма, но дори и така успя да вкара гол. И това е добре за самочувствието му, особено за играч, който не тренира както трябва, защото го пазим".

Моуриньо призна, че се надява нападателят да получи почивка по време на предстоящата пауза за мачове на националните отбори, но заяви, че няма да отправя официална молба към Винсенте дел Боске за това нещо.

"Ако той не отиде в националния отбор и остане тук 15 дни за процедури, възстановяване и укрепване на мускула, той има перфектен шанс да бъде във върхова форма за Челси и националния отбор".

"Ако няма този период, той винаги ще играе един мач и след това ще има проблем в другия. Мускулът е втвърден и има опасност от скъсване".

"Ние не можем да направим нищо. Не мога да говоря с треньора на Испания. Това не е нещо, което трябва да направя. От момента, в който са избрани за националния отбор, те принадлежат на него. Всичко е в техни ръце и трябва да уважаваме решенията им".

Същевременно Моуриньо изрази задоволството си от добрия старт на сезона и аванса, който има пред преките си конкуренти за титлата.

"Доволни сме от това, което правим. Не сме перфектни и имаме много да се подобряваме във всички области на играта ни, но играем добре. Водим с три точки на Саутхямптън, което е важно. Не е решаващо, защото е прекалено рано, но това е дистанция, което ти дава добро усещане".