Белгийският селекционер Март Вилмотс сравни Еден Азар със Зинедин Зидан. Въпреки това бившият полузащитник не смята за правилно белгийският талант да бъде сравняван с двете суперзвезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

"Еден е голям талант. Когато го гледам, все едно виждам Зинедин Зидан. Той постоянно се развива и е много важен играч за Челси с головете и асистенциите си", каза Вилмотс пред електронното издание Goal.com.

"Азар е още  на 23 години, но вече шест сезона играе професионален футбол. Не трябва да го сравняваме с Роналдо и Меси. Той ще извърви своя собствен път, а не пътят на тях двамата."

"Един разполага с потенциала да стане един от петимата най-добри футболисти в света. Хубавото при него е, че не вкарва допълнително напрежение, а остава спокоен."

"Еден със сигурност няма проблем с егото, защото е отборен играч. За него отборът е преди всичко останало. И поради тази причина го уважавам много."

Специалистът коментира и белгийския страж на Челси Тибо Куртоа, когото поставя почти на едно ниво с най-добрия вратар на планетата Мануел Нойер.

"Тибо го виждам на почти същото ниво като Нойер. Дори в Атлетико той беше много добър. Спечели трофеи и игра финал в Шампионската лига."

"За мен Куртоа е сред тримата най-добри вратари в света, а е само на 22 години. Той притежава характера и уменията, играе в топ-клуб като Челси", добави Вилмотс.