Челси стигна до победа с 1:0 при визитата си на КПР на "Лофтъс Роуд" след късен гол на Фабрегас в 88-ата минута.

Така лондончани събраха 73 точки и отборът има 8 повече от Арсенал и мач по-малко от "Артилеристите", които са на втората позиция. Освен това столичани почти докоснаха титлата след тази победа. КПР пък е на 18-ата позиция с 26 точки, на 2 от спасителното 17-о място.

Отборът има нужда от още 12 точки, за да може Жозе Моуриньо да триумфира за трети път като шампион на Англия.

Още в първите минути момчетата на Моуриньо стигнаха до греда чрез Вилян, но като цяло отборът изобщо не впечатли с представянето си в срещата. Въпреки това стигна до успеха.

С гола на Фабрегас Челси стигна кота 100 гола във всички турнири през този сезон, а освен това Челси спечели едва за втори път в историята на това съперничество, на "Лофтъс Роуд".

Доста интересно е да се отбележи, че Моуриньо планираше да замени именно испанския халф преди той да вкара попадението, но самата смяна се забави и полузащитникът реализира. 



Срещата започна активно и за двата тима, като в 9-ата минута Челси стигна до страхотен шанс, но удар на Вилян нацели страничната греда.

Той опита да изненада противниковия страж от малък ъгъл, като топката срещна близката греда.

През следващите минути определено се виждаше, че "Сините" от английската столица изпитваха сериозни затруднения.

От друга страна пък КПР демонстрираше самочувствие, след като тимът успя да стигне до положителни резултати в последните си две срещи.

В 30-ата минута отборът на Моуриньо имаше реален шанс за гол, след като Рамиреш успя да отклони към вратата прекрасно подаване на Дрогба, но топката премина покрай нейните очертания и не се стигна до попадение.

Малко преди края на полувремето Остин отправи много хубав удар от 20 метра, а освен това Замора също опита късмета си, но Куртоа се намеси добре.

В самия край на частта Фабрегас от удобна позиция прати топката извън пределите на вратата и пропиля приличен шанс.

След почивката КПР започна по-активно и няколко минути след подновяването на играта се стигна до опасен удар на Хил от няколко метра, но топката попадна право в ръцете на Куртоа.

Дрогба пък стреля от дистанция за Челси в 53-ата минута, но доста далече от целта и в крайна сметка топката премина над вратата.

Десет минути след това КПР пропиля страхотен шанс. Филипс бе намерен от Замора в наказателното поле, след което се измъкна от Матич и отправи много силен шут, но със сетни сили Куртоа спаси. 

През следващите минути обаче нямаше интересни ситуации пред двете врати и играта се пренесе в средата на терена.

В 82-ата минута Остин отправи мощен удар, който обаче се спря в ръката на Кейхил, но тя бе прилепена за тялото му. Последва втори удар към вратата на Челси, но Куртоа спаси. 

В 88-ата минута Челси стигна до крайния успех след гол на Фабрегас. Испанецът бе намерен на точката на дузпата, а след това с прекрасен удар по земята вкара топката в мрежат. Пасът към халфа бе на Азар. Самият гол пък дойде след груба грешка на Грийн. До края нямаше повече попадения.

КПР - ЧЕЛСИ 0:1
0:1 Фабрегас 88'

КПР: Грийн, Охуоха, Хил, Коулкър, Бартън, Хенри, Исла, Филипс, Сандро (80 - Кранчар), Замора (82 - Хойлет), Остин

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Фабрегас (91 - Зума), Вилян (80 - Куадрадо), Рамиреш (56 - Оскар), Матич, Азар, Дрогба