Асмир Бегович официално е играч на Челси. От Стоук Сити потвърдиха, че вратарят преминава при шампионите, след като още през миналата седмица се говореше, че трансферът е близо до завършване. 

Грънчарите успяха да вземат ветерана Шей Гивън, което отвори пътя на босненеца към „Стамфорд Бридж”, където той ще бъде конкуренция на Тибо Куртоа, макар че белгиецът ще започне със сигурност със статут на титуляр. 

„Днес вратарят Асмир Бегович завърши преминаването си в шампионите на Висшата лига – Челси. Всички в Стоук Сити бихме искали да му благодарим за неговия принос и да му пожелаем всичко най-добро за в бъдеще” написаха в Туитър от клуба от „Британия Стейдиъм”. 

Футболистът изкара 5 години и половина при Грънчарите, като се утвърди като един от най-добрите на своята позиция в английския елит. Договорът му е за 4 години, а се счита, че трансферната сума е 8 милиона паунда. 

„Бих искал да благодаря на всички във ФК Стоук Сити, на президента и неговото семейство, на Марк Хюз и Тони Пюлис, на треньора на вратарите Анди Кай, на всичките си съотборници и най-вече на феновете, които направиха така, че да се чувствам като у дома си. Насладих се на времето си в Стоук, но считам, че това е добра възможност за мен да продължа да се развивам. Щастлив съм, че идвам в Челси и смятам, че мога да бъда важна част от отбора” заяви самият Бегович. 

Той е второто ново попълнение на Сините след идването на нападателя Радамел Фалкао под наем от Монако.