Фелипе Луис отново ще играе в Атлетико Мадрид. След само един сезон в Челси, бразилецът се завръща в испанската столица, след като двата клуба постигнаха договорка за трансфера. 

Според английските и испанските медии сделката е сигурна, като според вестник „АС“ за нейното осъществяване Дюшекчиите ще трябва да се разделят с Гилерме Сикейра. От една страна така те ще получат част от парите за Луис, а от друг ще успеят да спазят финансовите правила на ФИФА. 

Преди година бразилецът премина на „Стамфорд Бридж“ за 20 милиона евро, докато сега Атлетико ще плати за него 15-16 милиона. Договорът на играча ще бъде за три години. 

От Интер също искаха да вземат футболиста, но неговото желание е било да се върне на „Висенте Калдерон“, което в крайна сметка се е оказало решаващо. 29-годишният играч записа 26 участия за Сините, като вкара един гол, който бе срещу Дарби за Купата на Лигата. 

След идването на Луис очакванията са Диего Симеоне да атакува единствено Тиаго Мота от ПСЖ, с което да бъде подсилена още халфовата линия на състава.