Новината, която бе ясна до голяма степен още от вчера, вече е факт – Педро Родригес е футболист на Челси. 

Сините набързо уредиха нападателя на Барселона, като ще платят за него 28 милиона евро, плюс още 2 милиона в зависимост от представянето му. 

Твърди се, че Жозе Моуриньо лично се е обадил на испанския национал и това е оказало решаваща роля при избора на играча, който дълго време бе свързван с Манчестър Юнайтед. 

„Много съм щастлив, че съм тук. Развълнуван съм от старта на това ново приключение за мен. Идвам в Челси, за да продължа да печеля трофеи. Благодаря на клуба и на неговите фенове за възможността да облека синята фланелка” заяви Педро пред официалния сайт на лондончани. 

Срокът на договора на 28-годишния футболист не се съобщава, но най-вероятно става въпрос за период от 4 години. Дебютирал за Барса през 2008-а, на следващата година той се прочу, след като отбеляза голове в 6 различни турнира - първенството, Купата на Краля, Шампионската лига, Суперкупата на Испания и Европа и световното клубно първенство. 

С идването на Луис Суарес и Неймар обаче стана ясно, че игровото му време ще намалее, така логично бе да поиска да си тръгне. Миналата седмица осигури успеха срещу Севиля за Суперкупата на Стария континент, като си тръгва от „Камп Ноу” след 321 мача и 99 гола.