Нападателят на Челси Диего Коста все пак може да отнесе наказание заради действията си по време на дербито с Арсенал в събота. 

Това стана ясно, след като футболистът бе обвинен от ФА в грубо поведение заради шамарите които раздаде на Лоран Кошчелни, но остана на терена, след като съдиите явно не видяха какво се случи.  

Намесилият се в ситуацията защитник на Артилеристите Габриел бе изгонен заради опит да ритне Коста, след като двамата се спречкаха, като той е обвинен в непристойно поведение и също е заплашен от по-дълга санкция. 

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе бесен след мача, като от клуба планират да обжалват червения картон. И двата отбора обаче са обвинени в неспособност да контролират играчите си, като най-вероятно ще бъдат глобени.

Коста трябва да отговори утре до 18,00 часа местно време (20,00 българско) дали се признава за виновен или не. Случилото ще се бъде разгледано от панел от трима съдии, които ще изгледат случилото се и ще преценят дали действията му са заслужавали изгонване или не. 

Габриел има малко повече време да обяви дали приема обвинението или не, като трябва да го направи до 18,00 часа в четвъртък английско време. Дотогава и клубовете трябва да обявят позицията си по обвиненията в неспособност да контролират своите футболисти.