Нападателят на английския първенец Челси Диего Коста напомни за себе си и в сблъсъка с Ливърпул, загубен от "сините" с 1:3.

Испанският таран от бразилски произход беше напълно обезличен от защитата на мърсисайдци и навярно поради тази причина реши да си го изкара на Мартин Шкъртел, демонстрирайки бурния си нрав.

При най-обикновена борба за топката в средата на терена футболният хулиган Коста влезе грубо в краката на словака и след като се направи на контузен, брутално изрита противника си в гърдите.

Шкъртел овладя гнева си, макар видимо да изглеждаше готов да реши казуса още на игрището. В крайна сметка реферът Марк Клатънбърг си глътна свирката и не изгони непослушния Диего, а малко след това пощади и Лукас Лейва от тима на гостите.

Припомняме, че Коста се завърна в игра след изтърпяно наказание, получено по видеозапис заради изцепките му в мача срещу Арсенал през месец септември.

Коста и Шкъртел вече си имат закачка от мач между Челси и Ливърпул през миналия сезон. Тогава Диего умишлено стъпи върху крака на падналия си противник.

 

 

Познахте ли спорта?

Posted by Gol.bg on 31 октомври 2015 г.