Английският шампион Челси планира да подпише с нов нападател през зимния трансферен прозорец. Според източници на ESPN една от главните цели на лондончани е голмайсторът на Байер Леверкузен Хавиер Ернандес-Чичарито.

От началото на сезона топреализаторът на "сините" от миналата кампания Диего Коста има едва две попадения, Радамел Фалкао е вкарал веднъж, а Лоик Реми още не се е разписвал във Висшата лига.

Мениджърът Жозе Моуриньо смята, че това е една от основните причини за кризата на властващия първенец, който има 16 точни изстрела след 12 кръга в шампионата и се намира на незавидното 16-то място с едва 11 точки.

Португалския спец вече е изготвил списък се желани остриета и Ернандес попада в него. Мексиканският национал има 12 гола в 19 мача за Леверкузен до момента, но "аспирините" едва ли ще се съгласят да го пуснат лесно. От "Байер Арена" вече заявиха, че са ударили джакпота с привличането на Чичарито от Манчестър Юнайтед за близо 7,5 млн. лири.

Скаути на Челси също така са били в Испания, за да гледат нападателя на Валенсия Пако Алкасер, който е смятан за един от най-добрите млади футболисти на своята позиция в Европа. От началото на сезона 22-годишният играч има 5 гола в Примера дивисион и още толкова за Испания по време на евроквалификациите.