Бившият национален селекционер на Англия Свен Йоран Ериксон настоява, че Челси не трябва да уволнява Жозе Моуриньо, въпреки трагичното представяне на отбора.

Шведът има опит във Висшата лига, след като бе начело на Манчестър Сити преди няколко години. Макар да е доста далече от "големия футбол", той не пропусна да вземе отношение по "горещата" тема със Специалния.

"Ситуацията с Жозе Моуриньо за мен е абсолютна изненада, тъй като той спечели със стил титлата през миналия сезон", отсече шведският специалист в интервю пред "Мирър".

"Никой не е очаквал, че те в момента ще бъдат на три точки от зоната на изпадащите. Футболът обаче е странен спорт и понякога в него няма ни най-малка логика".

"Моуриньо обаче може да обърне нещата в полза на Челси, сезонът все пак е дълъг. 

"И преди съм виждал много успешни треньори във футбола да имат лоши моменти. Единственият начин Челси да се измъкне от ситуацията е отборът да е едно цяло, всички да са единни".

"Не говоря само за треньорския щаб и за играчите, но и за ръководството - дори и собственикът. В този момент Жозе се нуждае от помощта на всички около него. Клубът трябва да го подкрепи", каза още той.