Челси разнебити с 5:1 Милтън Кийнс Донс на стадион "Стейдиъм МК" за ФА Къп и без проблеми успя да се класира в следващия кръг на надпреварата.

Хеттрик за лондончани заби Оскар (15, 32 и 44), по едно попадение добавиха Еден Азар (55 - дузпа) и Бертранд Исидоре Траоре (62). Точен за домакините бе Дарън Потър (21).

Момчетата на Гуус Хидинк не срещнаха почти никакви трудности да разбият МК Донс и така след победното 1:0 над Арсенал преди седмица във Висшата лига, сега записаха и страхотен успех за ФА Къп.

По този начин "сините" са в серия от девет срещи без загуба във всички турнири, което е техен рекорд за този сезон.

От своя страна МК Донс не си повярва, че може да вземе нещо от този мач и въпреки, че успя да изравни, след това не показа нищо смислено и бе разгромен.


Срещата на стадион "Стейдиъм МК" започна с натиск на гостите от Лондон, които още в първоначалните минути наложиха преса и притиснаха сериозно домакините пред наказателното им поле.

В 4-ата минута Сеск Фабрегас можеше да вкара, но стреля до гредата. Последва и мощен шут на Оскар. Малко по-късно и Неманя Матич от чиста позиция стреля в аут.

Така се стигна до 15-ата минута, когато Челси заслужено вкара, след като Оскар опъна мрежата на МК Донс за 0:1. Домакините обаче реагираха мигновенно и успяха да изравнят само шест минути по-късно, когато точен бе Дарън Потър.

От тук до края на полувремето на терена имаше само един отбор - Челси, а над всички бе Оскар. Халфът сериозно се разигра и вкара нови две попадения.

Първо в 32-ата минута бразилецът направи 1:2, а минута преди края на първото полувреме даде още по-сериозен аванс на сините - 1:3.

Второто полувреме започна с нови "сини" атаки и поредно попадение във вратата на МК Донс. В 55-ата минута Челси поведе с 4:1, като този път в прегръдките на съотборниците се оказа Еден Азар, който бе съборен в пеналта и сам вкара от бялата точка.

Три минути по-късно гостите можеха да вкарат пореден гол, но този път Баба Рахман не успя да опъне мрежата на домакините, след като бе блокиран от защитник на МК Донс в наказателното поле.

В 62-ата минута Еден Азар асистира на Бертранд Исидоре Траоре и той вкара за 1:5. Челси продължи да натиска и да доминира тотално. В 68-ата минута Педно се освободи по крилото и стреля по диагонала, но неточно.

Последва и мощен шут на Сеск Фабрегас, който бе спасен от Дейвид Мартин. В 78-ата минута Вилиян навърза отбраната на МК Донс, носе засуети и бе блокиран от защитник на домакините.

Секунди по-късно и Бертранд Исидоре Траоре не успя да вкара. Тотална доминация на "сините, които правеха каквото си пожелаят на терена.

До края Челси контролираше изцяло мача, не даде никакъв шанс на домакините, заслужено си взе победата и е в следващия кръг на ФА Къп.

МК Донс - Челси 1:5

Голмайстори:

0:1 Оскар (15)
1:1 Дарън Потър (21)
1:2 Оскар (32)
1:3 Оскар (44)
1:4 Еден Азар (55)
1:5 Бертранд Исидоре Траоре (62)

МК Донс: Дейвид Мартин, Джордан Спенс, Кайл МакФадзиън, Джо Уолш, Дийн Люингтън, Дарън Потър, Джейк Форстър-Каски, Самир Карътърс, Робърт Хол, Джош Мърфи, Дийн Боудич

Челси: Тибо Куртоа, Бранислав Иванович, Гари Кейхил, Джон Тери, Баба Рахман, Неманя Матич, Сеск Фабрегас, Оскар, Рубен Лофтус-Чийк, Еден Азар, Диего Коста