Бившият доктор на действащия шампион на Англия – Ева Карнейро, поиска публично извинение от Жозе Моуриньо, който в началото на сезона позорно я изгони от "Стамфорд Бридж".

Красивата лекарка днес се яви в съда в Лондон за изслушването й по делата, които заведе. Едното е срещу клуба за неправомерно освобождаване от поста, а другото срещу Специалния за полова дискриминация.

Адвокатът на Карнейро – Мери О'Рурк разкри, че за момента Челси и и 42-годишната лекарка се разминават значително за финансово обезщетение.

"Не очакваме да се стигне до решение днес. Двете страни са много далеч по финансовия въпрос. Освен това искаме г-н Моуриньо да направи публично извинение", каза О'Рурк пред ITV News.

Карнейро, която работеше шест години на "Стамфорд Бридж", си тръгна през септември след конфликт с Моуриньо в края на двубой със Суонзи. Тогава тя се появи на терена, за да окаже лекарска помощ на Еден Азар.

Белгийският национал напусна игрището и остави временно отбора си с девет души. Португалецът реагира гневно на това, а след мача нарече Карнейро и физиотерапевта Джон Фиърн "импулсивни и наивни" и заяви, че не разбират играта.

Смята се още, че бившият мениджър на Челси е нарекъл Ева и "дъщеря на к..ва" по време на срещата с "лебедите".