Бившият футболист на Челси Рамирес призна, че е напуснал отбора през януарския трансферен прозорец заради временния мениджър на тима Гуус Хидинк.

Както е известно, бразилецът отиде сензационно в китайския шампион, след като изкара шест сезона на стадион "Стамфорд бридж".

"Една от големите причини, поради които напуснах Челси е пристигането на новия треньор. Не беше само защото имах добри взаимоотношения с Жозе Моуриньо. Когато той водеше тима, аз знаех, че имам шанс да играя и че ако се боря за него, ще бъда на терена", каза Рамирес пред вестник "Сън".

"Но когато пристигна Хидинк, той ме извади от отбора без причина. Не разбирах защо... Играех добре и се борих здраво за отбор, който изпитваше трудности. Той очевидно не ме харесваше като играч и реши по груб начин да не ми даде възможност за изява."

"Играх 90 минути срещу Скънторп и в следващия мач от Висшата лига не бях в състава. Пристигането на Хидинк наистина усложни нещата за мен. Нямам представа защо. Но предполагам, че във футбола е така."

"Но дори и днес аз си оставам фен на Челси. Работих здраво за тима и съм участвал в големи мачове за клуба. Предишните мениджъри ми вярваха и аз обичах да играя за Челси. Искам тимът да се завърне в Шампионската лига, защото мястото му е там. Челси ме направи това, което съм днес и винаги ще съм благодарен на клуба", добави Рамирес.