Бившата лекарка на футболния отбор на Челси Ева Карнейро, която напусна клуба след публичен скандал с тогавашния мениджър Жозе Моуриньо, е отхвърлила предложение да прибере компенсация от 1,2 милиона паунда, съобщиха британските медии, позовавайки се на документи от трибунала.

През август миналата година Карнейро разгневи португалския специалист, след като реши да окаже медицинска помощ на контузения Еден Азар направо на терена в заключителните минути на мача, който в крайна сметка завърши 2:2.

Моуриньо, който в последствие през декември беше уволнен и сега вече ще води Манчестър Юнайтед, нарече Карнейро и физиотерапевтът Джон Фърн импулсивни и наивни, защото са оставили отбора с девет души на терена, а един вече е бил отстранен с червен картон. Веднага след това тя беше преместена от първия отбор, а през септември и уволнена от клуба.

Сега тя съди Челси и вече е отказала конструктивното им предложение да вземе 1,2 милиона паунда и да приключи случая. Родената в Гибралтар лекарка води дело срещу Челси за доста по-сериозна сума, като претендира, че не е била защитена да си върши работата, а е стартирала и друго дело срещу Моуриньо лично заради предполагаем тормоз и дискриминация.