Лидерът във Висшата лига Челси официално потвърди, че се разделя с бразилския халф Оскар, който в началото на януари ще замине за Китай, където ще играе под ръководството на бившия си треньор Андре Вилаш-Боаш. 

Лондончани се споразумяха с местния Шанхай СИПГ, който ще плати огромните 52 милиона паунда за играча, а с бонусите сумата може да скочи до 60 милиона. Самият футболист ще получава астрономическите 400 000 паунда на седмица. 

„ФК Челси и Шанхай СИПГ постигнаха споразумение за трансфера на Оскар, който ще се присъедини към китайския клуб през януари. Той игра за нас в продължение на 4 години и половина и ние му благодарим за вярната служба и му желаем много успехи в бъдеще“ пише в сайта на Сините. 

25-годишният Оскар записа 203 мача и 38 гола за Челси след привличането си от Интернасионал за 25 милиона през 2012-а. В началото на този сезон той бе титуляр, но след като Антонио Конте промени формацията на 3-4-3 за него не остана място, а и солидните пари, които ще бъдат получени за него означаваха, че англичаните няма да изпуснат да го продадат.