Лидерът във Висшата лига Челси подобри рекорда си, записвайки 12-та поредна победа в първенството. Тя дойде над Борнемут с 3:0 на "Стамфорд Бридж".

Резултатът беше открит от Педро в средата на първото полувреме, а малко след началото на второто Еден Азар сложи точка на спора от дузпа. Педро оформи крайния резултат в 93-ата минута. Първите 45 минути на мача от Боксинг дей бяха равностойни и след попадението на испанеца "черешките" пропуснаха два добри шанса да изравнят чрез Джак Уилшър.

През втората част обаче домакините бяха пълни господари на терена и успехът им можеше да бъде далеч по-изразителен. Със спечелените 3 точки Челси събра 46 т. и е убедителен водач, докато Борнемут продължава със слабото си представяне при гостувания и е на 13-та позиция с 21 т.


Челси създаде опасност след 5 минути игра, когато Педро беше изведен на опасна позиция, но не успя да овладее топката и тя му беше избита в корнер, след който не последва нищо интересно. После мачът продължи в спокойно темпо, а след 20 минути Педро нахлу в наказателното поле.

Испанецът пробва нещо между удар и прострелно подаване, което профуча покрай далечната греда, а дебнещият наблизо Еден Азар не успя да засече. 180 секунди по-късно Челси все пак поведе. Сеск Фабрегас за пореден път показа чудесен поглед върху играта и намери Педро на границата на наказателното поле. Нападателят овладя и с прекрасен шут в далечния ъгъл матира Артур Боруц за 1:0!

"Черешките" пропуснаха златен шанс да възстановят равенството в 27-ата минута, когато звездата им Джак Уилшър с един финт елиминира двама противници и стреля, но Тибо Куртоа беше заел отлична позиция и изби. След половин час игра преотстъпеният от Арсенал халф отново пропусна да се разпише.

При подаване от фаул топката беше кошмарно изчистена от защитник на Челси, попадна в Уилшър, който засече от воле, но в купа от футболисти, което спаси Куртоа.  Десетина минути преди края на полувремето лондончани спечелиха нарушение на чиста позиция. Зад топката застана Фабрегас, който отправи много коварен шут, Боруц не помръдна, но за негов късмет кълбото профуча над напречната греда. После Борнемут спечели фаул на подобна позиция, но ударът на Адам Смит нацели стената.

Четири минути след подновяването на играта Саймън Франсис спъна Азар в наказателното поле и съдийската бригада без да се замисля отсъди дузпа. Зад бялата точка застана потърпевшият и с изстрел в десния ъгъл удвои преднината на Челси – 2:0!

В 57-ата минута преднината на домакините можеше да стане класическа. Азар проби отляво и навлезе в наказателното поле, след което шутира по диагонала, но покрай целта. Педро пък беше на крачка от това да засече топката в мрежата. Лондончани продължиха да диктуват събитията на терена и в 57-ата минута Боруц парира удар на Вилиан отблизо.

След час игра мощен удар на Виктор Моузес мина на сантиметри от целта, а после и Педро не уцели вратата след бърза контраатака на Челси. В 73-ата минута гостите можеха да се върнат в мача. Уилшър с пас като по конец изведе Беник Афобе сам срещу Куртоа, но вратарят скъси ъгъла и успя да спаси. В 93-ата Педро оформи крайното 3:0 след самостоятелен рейд.

Челси – Борнемут 3:0

Голмайстори: 1:0 Педро (24), 2:0 Азар (49-д), 3:0 Педро (93)

Челси: Куртоа, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Алонсо, Моузес (89-Айна), Матич, Фабрегас, Вилиан (83-Чалоба), Азар, Педро
Мениджър: Антонио Конте

Борнемут: Боруц, Франсис, Куук, Даниелс, Смит (77-Айб), Сърман (66-Станислас), Гослинг, Артър, Смит, Уилшър, Кинг (66-Афобе)
Мениджър: Еди Хоу

Лондон, ст.: "Стамфорд Бридж"
Съдия: М. Джоунс
Жълти картони: Педро (Челси); Уилшър (Борнемут)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WeiSA1qZzNo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>