Челси – Суонси, мач от 26-ия кръг на Висшата лига, „Стамфорд Бридж“, 17,00 часа

Групата на Челси: Куртоа, Бегович, Алонсо, Зума, Аке, Кейхил, Аспиликуета, Тери, Давид Луис, Чалоба, Канте, Матич, Фабрегас, Моузес, Азар, Педро, Уилиан, Лофтъс-Чийк, Коста, Батшуай

Групата на Суонси: Фабиански, Амат, Аю, Ван дер Хорн, Моусън, Бритън, Фер, Йоренте, Борха Бастон, Нордфелд, Раутлидж, Олсон, Ранхел, Сигурдсон, Корк, Ноутън, Нарсинг, Фернандес, Кингсли, Фултън, Макбърни

Контузени: Дайър, Монтеро, Ки

Прогноза

С 8 точки аванс Челси продължава да води уверено във Висшата лига и сега ще приеме подобрилия се тим на Суонси с надежда за нова победа, още повече, че в последния си шампионатен мач не успя да победи Бърнли. 

Тибо Куртоа би трябвало да играе, след като в началото на седмицата бе болен, така че Антонио Конте ще разполага с възможно най-добрия си състав. Сините със сигурност са фаворити, но съперникът им определено е в прогрес. 

Под ръководството на бившия помощник на лондончани Пол Клемънт, Лебедите спечелиха 12 точки от последните 18 възможни и се отдалечиха на 4 от опасната зона. В екипа на наставника е и бившият футболист на Челси Клод Макелеле, което също трябва да бъде отбелязано. 

„В момента можем да затрудним всеки“ коментира Клемънт, който със сигурност ще иска точно това от уелсците, които наскоро победиха Ливърпул и измъчиха много Ман Сити, преди да загубят в самия край. 

Фактите обаче са изцяло срещу Суонси. Тимът има една победа в 11 мача срещу Сините от Западен Лондон във Висшата лига, които освен това спечелиха последните си 11 срещи на „Стамфорд Бридж“. 

Големите надежди естествено са свързани с Гилфи Сигурдсон, който има 8 гола и 8 асистенции на сметката си през сезона. Освен това лидерът в класирането допусна гол в 3 поредни мача, което показва, че в защита стабилността не е толкова добра напоследък. 

Въпреки това шансовете на домакините изглеждат много добри, а и Антонио Конте знае как отборът му да печели такива срещи. Ясно е, че няма да бъде лесно и от голямо значение ще бъде първият гол. Гостите са уверени и със самочувствие, но трудно ще докопат точка. 

Резултат: Челси – Суонси    2:0