Мениджърът на Челси Антонио Конте реши да загърби психологическите битки преди днешния 1/4-финален мач срещу Манчестър Юнайтед за ФА Къп.

Той не скри възхищението си към наставника на противника Жозе Моуриньо, който пък от своя страна преди години написа със "златни букви" името си в историята на Челси.

Именно под ръководството на Специалния лондончани спечелиха първата си титла от 50 години, след като той направи тима шампион през сезон 2004-2005.

Запитан, дали би искал да подражава на Специалния на "Стамфорд Бридж", Конте изненадващо отговори положително.

"Да, надявам се, наистина се надявам нещата да станат така", каза той на пресконференцията преди мача.

"Жозе писа история с отбора на Челси, при това страхотна. Знам много добре, че той още е в сърцето на феновете на отбора. Това е нещо страхотно и той напълно го заслужава".

"Според мен той е написал голяма част от днешната история на клуба и аз се надявам да имам същия успешен период в клуба, какъвто бе неговият".

"Изпитвам голям респект към него, защото той е истински победител. Сега обаче ние ще бъдем противници на терена, така че няма никакво място за сантименти". 

"ФА Къп е една от приоритетните ни цели. Като цяло би било просто страхотно да завършим сезона с дубъл. Това е много важен мач за нас и няма никакво време за отпускане. Точно поради тази причина ще се хвърлим здраво в него".

"Към момента това е най-важната среща за нас и нищо друго няма значение. Необходимо е да поддържаме това високо темпо до края на сезона и ако успеем да го направим, то тогава успехите могат и да дойдат".