Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е на мнение, че Челси има изключителната привилегия през този сезон да се бори успешно във ФА Къп и вътрешното първенство, тъй като тимът не играе в Европа.

Днес двата тима ще се срещнат в 1/4-финален двубой от ФА Къп, а няколко дни след него "червените дяволи" имат домакинство на руския Ростов от Лига Европа за което трябва също да мислят.

"Най-трудното е да намериш време да работиш здраво, а Челси име това време. Те не играят в Европа към момента и за тях това е изключителна привилегия, тъй като имат доста повече време за подготовка и възстановяване, за да се борят на два фронта - вътрешното първенство и ФА Къп. Конте преди бе казал, че това не е по-негова вина. Да, прав е, всъщност вината е моя. Това обаче е друг въпрос", обяви Специалния на пресконференцията преди мача.

"Спомнете си как само преди няколко години Ливърпул от подобна ситуация едва не спечели титлата във Висшата лига и се препъна точно в самия край. В момента Челси е избрал такъв стил на игра, който отива на играчите в отбора. Защитават се много добре и могат да "убият" съперника на контраатака. Определено са ефективни. Напомнят ми малко и на моя Челси". 

"Виждам само разлика в задни позиции, но като цяло има доста прилики. Въпреки сантиментите това е просто един мач за мен и не гледам на него като специален начин. Не се сърдя на никой в Челси. Да, още имам доста приятели в отбора, но сега аз съм съсредоточен само върху Манчестър Юнайтед. Този мач идва в много неподходящ момент за нас, защото след броени дни имаме изключително важна среща с Ростов от Лига Европа. Знаете, че спечелването на Лига Европа може да ни даде място в Шампионската лига, което е една от големите ни цели".