Мениджърът на Челси Антонио Конте изненадващо е един от горещите кандидати за нов треньор на Барселона от лятото, гръмна английският вестник Sunday Express.

За мнозина италианецът няма място на стадион "Ноу Камп", защото изповядва философия, която не съвпада с тази на каталунския гигант.

Въпреки това се твърди, че ръководството на Барселона е останало впечатлено от успехите на специалиста в Ювентус, националния отбор на Италия и бързото му аклиматизиране към непознатата за него обстановка на Острова.

Челси практически докосва титлата и това рязко вдигна акциите на Конте, който без това се котираше изключително високо и преди да поеме поста на стадион "Стамфорд бридж".

Отношенията между италианеца и собственика на "сините" Роман Абрамович обаче не са добри и напрежението между тях е започнало още миналото лято. Това е накарало Антонио да помисли за промяна.

Първоначално мениджърът е обмислял завръщане в Италия, но евентуална оферта от Барса може да го накара да промени решението си.

Английският вестник добавя, че Челси вече има готов вариант за заместник на Конте - бившия треньор на ЦСКА Москва Леонид Слуцкий. Последният е близък с Абрамович и дори живее в Лондон.