Диего Коста не игра за Испания в контролата с Колумбия, но след мача това не му попречи да хвърли истинска бомба като заяви, че Антонио Конте не го иска в Челси. 

Нападателят беше спряган за напускане още през зимата, но тогава все пак остана на „Стамфорд Бридж” и с головете си помогна да спечелването на титлата. Сега обаче, раздялата е неизбежна. 

„Антонио Конте вече ми каза, че на практика вече не съм част от Челси. Вярно е, че отношенията ми с него бяха лоши през последния сезон. Може би трябваше да направя слаба кампания, за да остана” коментира той. 

„Жалко е. Вече уведомих ръководството и очаквам тяхното решение, но след като е ясно, че треньорът не разчита на мен и не ме иска в отбора, нямам избор, освен да си търся нов тим” добави Коста, който признава, че ще е малко вероятно да се върне в Атлетико заради забраната за трансфери на испанците. 

„Да не мога да играя 5 месеца? Ще бъде много трудно. Хората знаят колко много обичам клуба и било хубаво да се върна, но следващата година предстои световно първенство, така че има много върху какво да помисля. Имам нужда да играя, това е” каза още той.