Мениджърът на английския шампион Челси – Антонио Конте, е заявил пред ръководството на клуба, че на всяка цена лондончани трябва да разполагат с Ромелу Лукаку от новия сезон. От Евертън са готови да се разделят с голямата си звезда единствено срещу 100 милиона паунда, но това не плаши силния човек на „Стамфорд Бридж“ и той е готов да накара шефовете си да покрият исканата сума.

Челси в момента работи усилено по финализирането на трансферите на Тиему Бакайоко от Монако, централния бранител на Рома – Антонио Рудигер, както и бразилския ляв бек Алекс Сандро от Ювентус. Въпреки това топ целта пред Конте си остава именно Лукаку, който е гласен да води атаката на клуба за сметка на Диего Коста.

Испанският нападател изигра важна роля през изминалия шампионски сезон на италианския спец в Лондон, но треньорът му заяви, че от новата кампания няма да разчита на него и се очаква Коста да се завърне Атлетико Мадрид до края на лятото.

Трансферът на Лукаку в Челси е по инициатива на италианеца, като той е почитател на белгиеца още от периода си като треньор на Ювентус. Той вижда в тарана идеален вариант за лидер на атаката в неговата любима система с един нападател.

Белгиецът е фен на Челси от дете, като вече веднъж защитава цветовете на клуба. Със "синята" фланелка обаче той не се разписа нито веднъж в 15-те срещи, които изигра за отбора. Последвалите впечатляващи периоди в Уест Бромич Албиън и Евертън превърнаха 24-годишният нападател в един от най-желаните играчи на своя пост в английското първенство.